BOEK NU

Pedicuresalon Hester

Op Donderdag is de praktijk gesloten

Medisch Pedicure


06 1031 1379


Wat is het verschil tussen een pedicure en een medisch pedicure?

Een medisch pedicure heeft een aanvullende opleiding gehad en voert naast de reguliere pedicure-behandelingen ook specialistische behandelingen uit. Waaronder de behandeling van risicovoeten die een verhoogd risico hebben op complicaties. Bijvoorbeeld als gevolg van een aandoening (reuma, diabetes, spasmen) of complicaties als gevolg van verwaarlozing of ouderdom.

Verder past een medisch pedicure specialistische technieken toe. Dit zijn onder andere nageltechnieken waaronder het aanbrengen van een nagelbeugel, nagelreparaties en nagelprotheses. Ook beheerst de medisch pedicure de kennis over druk verdelende technieken zoals viltontlasting en het maken van teenorthesen. Daarnaast kan ze u goede informatie verstrekken over schoenadvies en voetverzorging.

De medisch pedicure richt zicht meer op de medische kant van het beroep pedicure en behandelt gericht ter preventie en pijnvermindering. Zij werkt nauw samen met de podotherapeut en orthopedisch schoentechnicus. Indien nodig zal zij ook met de huisarts of specialist overleg plegen over mogelijke problemen die ontstaan zijn aan de voeten.